Огляди-конкурси НСАУ "ПРЕМІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ АРХІТЕКТОРІВ УКРАЇНИ", "ІНТЕР’YEAR"

Національна спілка архітекторів України проводить щорічні огляди-конкурси архітектурних проектів і побудованих об’єктів.

Основною метою проведення оглядів-конкурсів є привернення уваги професійної і широкої громадськості до роботи архітекторів і дизайнерів, популяризація і відзначення їх досягнень в галузі архітектури і дизайну, підняття рівня архітектури і дизайну в Україні.

Для підвищення статусу архітектурних нагород Спілки і досягнення якісно нового рівня проведення оглядів-конкурсів в 2003 році заснована всеукраїнська “Премія Національної спілки архітекторів України” в галузі архітектури, «Положення» про яку замінило “Положення» 2000 р.  «Положення» 2003 року замінюється  «Положенням» 2012 , яке більш відповідає сучасним вимогам до проведення подібних конкурсів.

Організаторами огляду-конкурсу в галузі архітектури та містобудування є Національна спілка архітекторів України. Співорганізаторами «Премії Національної спілки архітекторів України» в галузі інтер’єру, що проводиться окремим конкурсом «ІНТЕР’YEAR» та керується окремим положенням є Національна спілка архітекторів України, ТОВ «Архітектура і престиж» та ТД «Кармен».

Огляди-конкурси проводяться за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Української академії архітектури, Спілки дизайнерів України, Спілки урбаністів України та інших державних, громадських та комерційних установ та організацій.

Опікуються проведенням оглядів-конкурсів компанії “ITE Group Plc (Великобританія) і “Прем’єр Експо” (Україна).

Огляди-конкурси Національної спілки архітекторів України проводяться в рамках щорічного фестивалю “Архітектура та дизайн”, який започатковано у 2001 році. Конкурс «ІНТЕР‘YEAR» проводиться з 2000 року і є окремим конкурсом на здобуття призів  «Премії Національної спілки архітекторів України» та нагород  фестивалю «Архітектура та дизайн» в галузі дизайну інтер’єру з 2012 року.

Для підготовки і проведення оглядів-конкурсів в рамках Всеукраїнського фестивалю «Архітектура та дизайн» президією правління НСАУ щорічно створюється виконавчий орган – оргкомітет, який формується з представників Національної спілки архітекторів України, організацій та структур, які надають підтримку Фестивалю і опікуються його проведенням. Окремо утворюється Оргкомітет огляду-конкурсу НСАУ на кращу роботу в галузі інтер’єру – конкурсу «ІНТЕР’YEAR», в який входять представники НСАУ, організатори конкурсу, відомі світові архітектори та дизайнери інтер’єру та лауреати минулорічного конкурсу.

Оргкомітети формують склад журі обох оглядів-конкурсів і здійснюють практичні дії по їх підготовці і проведенню: інформування архітекторів в усіх областях України про проведення оглядів-конкурсів, просування оглядів-конкурсів в ЗМІ, розміщення інформації про огляди-конкурси в мережі інтернет, збір і реєстрацію робіт, монтаж і демонтаж експозиції та інше, а також внесення змін та доповнень до “Положень».

Підведенням підсумків оглядів-конкурсів стало присудження призів НСАУ – “Великої волюти” (гран-прі) і «Волют» та надання їм загальнонаціонального статусу. Нагороди оглядів-конкурсів присуджуються в галузях містобудування, архітектури та дизайну інтер’єрів. Крім призів НСАУ за рішенням журі можуть вручатися призи та нагороди від організаторів, партнерів та спонсорів.

Гран-прі конкурсу «Премія Національної спілки архітекторів України» присуджується спільним рішенням журі обох оглядів-конкурсів під час  проведення Фестивалю «Архітектура та дизайн».

Огляди-конкурси проводяться одночасно з виставкою “Kyiv Build”.

П О Л О Ж Е Н Н Я про проведення огляду-конкурсу «ПРЕМІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ АРХІТЕКТОРІВ УКРАЇНИ» див. у Додатку.

ДОДАТКИ
П О Л О Ж Е Н Н Я  про проведення огляду-конкурсу «ПРЕМІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ АРХІТЕКТОРІВ УКРАЇНИ» П О Л О Ж Е Н Н Я про проведення огляду-конкурсу «ПРЕМІЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ СПІЛКИ АРХІТЕКТОРІВ УКРАЇНИ»


ФОТОГАЛЕРЕЯ
КОМЕНТАРІ