2015-09-30 Перше засідання Вченої ради Інституту архітектури, урбаністики та регіоналістики (ІНАРХ НСАУ)

Стратегією Національної спілки архітекторів України в контексті розвитку сфери архітектури і урбаністики, що прийнято XVIII з’їздом Спілки 12 грудня 2014 року, одним з головних напрямків діяльності архітектурного співтовариства визначено відновлення змістовної цілісності архітектури та містобудування – організацію необхідних для цього досліджень, розвиток архітектурної освіти і просвітництва.

Мета – відновити престиж і сенс архітектурної професії в нових умовах глобалізації та ринку. Для цього потрібно перенести акцент з форм державної опіки архітектурної діяльності на професійну самоорганізацію.

НСАУ повинна стати центром осмислення завдань та умов архітектури, ініціатором нових ідей в розселенні, зміні якості життєвого середовища за рахунок перспективних досліджень, організації міждисциплінарної комунікації, організації додаткової освіти, сприяння просвіти суспільства в галузі архітектури і містобудування.

З цією метою в НСАУ проведено певну організаційну роботу: створено Інститут архітектури, урбаністики та регіоналістики (ІНАРХ НСАУ), в липні поточного року затверджено Положення про Інститут. Директором Інституту призначено Чудновського Ю.В., науковим керівником Інституту – головою Вченої ради – Нікітіна В.А. Сформовано склад Вченої ради в кількості 26 осіб – провідних науковців і практиків в сфері архітектури та містобудування.

30 вересня цього року відбулося перше засідання Вченої ради, на якому було обговорено пропозиції щодо дослідницької програми Інституту та Програми діяльності на 2015-2016 роки, внесені Керівництвом Інституту. Обговорено також регламент і формат роботи Вченої ради. Відбулось обрання вченого секретаря. Ним обрано Наталію Кондель-Пермінову – кандидата архітектури, завідуючу відділом архітектури та дизайну Інституту проблем сучасного мистецтва.

Змістовну інформацію щодо обговорення на першому засіданні Вченої ради Інституту буде опубліковано додатково.

фото: Е. Ненашева,

прес-центр НСАУ

ДОДАТКИ
Titul.pdf Titul.pdf
Положення про Ін-т.doc Положення про Ін-т.doc
Sklad-1.pdf Sklad-1.pdf
Sklad-2.pdf Sklad-2.pdf
Sklad-3.pdf Sklad-3.pdf
Резюме_Нiкiтiна_В.А..pdf Резюме_Нiкiтiна_В.А..pdf
Резюме_Чудновс_кого_Ю.В..pdf Резюме_Чудновс_кого_Ю.В..pdf


ФОТОГАЛЕРЕЯ
КОМЕНТАРІ